Hoe weet u of de oppas geschikt is?

Om na te gaan of een oppas geschikt is, hebben wij hieronder een aantal tips staan. Wij hopen dat u hier iets aan heeft en een goede oppas voor uw kind(eren) vindt.

Het telefoongesprek
Als u telefonisch contact heeft met de oppas, kunt u vragen naar de ervaringen van de oppas. Zo kunt u nagaan of de oppas al ervaring heeft. Vraag naar een goede en slechte ervaring om erachter te komen hoe de oppas handelt in een situatie. Als u de oppas dan nog steeds geschikt vindt, kunt u hem/haar uitnodigen bij u thuis voor het sollicitatiegesprek.

Het sollicitatiegesprek bij u thuis
U kunt het beste het sollicitatiegesprek bij u thuis houden, met uw kind(eren) erbij.
Zo komt uw kind al in contact met de oppas. U kunt aan uw kind afleiden op hij/zij de oppas aardig vindt of niet. De reactie van uw kind is erg belangrijk.
Uw kind moet zich namelijk wel op zijn/haar gemak voelen bij de oppas.
In het sollicitatiegesprek kunt u de volgende onderwerpen bespreken:
Over de oppas zelf, werktijden, tarieven, duidelijke afspraken.

Over de oppas
U kunt vragen naar de achtergronden van de oppas. Waar hij/zij vandaan komt, meegemaakt heeft etc. Zo wordt de oppasser meer ontspannen en zal het gesprek beter verlopen.

Werktijden
Tijden kunt u in overleg afspreken met de oppasser.

Tarieven voor een oppas

-Tarief oppas
Het tarief dat u afspreekt met een oppas, hangt af van het aantal kinderen waarvoor u opvang nodig heeft. Voor één kind is € 6,00 per uur een redelijk basisbedrag. Het uurbedrag van € 6,00 is slechts een vergoeding voor het feit dat de oppas gebonden is en de verantwoording heeft voor de kinderen. Het is geen loon voor werkzaamheden. Vraagt uw kind veel aandacht, dan kan een uurbedrag van € 6,00 aan de lage kant zijn. Als er twee kinderen zijn, wordt ongeveer € 8,00 per uur aangehouden, bij drie of meer kinderen € 9,00.

-Huishoudelijk werk
Als uw oppas ook huishoudelijk werk voor u doet, gelden er andere tarieven. Een hulp in de huishouding kost u zo'n € 7 tot € 10 per uur. Voor de uren dat uw oppas huishoudelijk werk doet, kunt u uitgaan van dit bedrag.
 
Duidelijke afspraken
U kunt duidelijke afspraken met de oppasser maken. Over hoe hij/zij met uw kind(eren) om moet gaan, wat hij/zij mag nuttigen, waar hij/zij in uw huis mag aankomen/gebruiken etc.

Einde van het sollicitatiegesprek
Als u al een goed beeld heeft van de oppas, kunt u een datum afspreken wanneer de oppas voor het eerst kan komen oppassen. Als u er nog over na wil denken, kunt u de oppas vertellen dat hij/zij binnenkort benaderd wordt.

Wij hopen dat u erg tevreden zal zijn met een oppas uit ons bestand.

 


 

NUjij | eKudos | Plaatsen/stemmen op Digg | Voeg toe aan je Facebook-profiel | Del.icio.us | Google bookmark | StumbleUpon